Must have hotelowej restauracji!
Jednym z najważniejszych i najczęściej odwiedzanych miejsc w hotelu jest restauracja. Hotelowi goście mają prawo liczyć na jak najlepszy poziom obsługi oraz jakość produktów, które nie pozostawiają wiele do życzenia. Co bezwzględnie powinno znaleźć się w hotelowej restauracji, aby klienci nie czuli rozczarowania?
Produkty dla wegan.
Dieta roślinna staje się na świecie coraz bardziej popularna. Statystyki jasno wskazują, że poziom konsumpcji mięsa z każdym rokiem spada. Hotelowi goście mogą zatem wymagać, aby w restauracyjnym menu znajdowały się potrawy wegańskie. Aby sprostać ich wymaganiom, warto zaopatrzyć się w roślinne zamienniki większości popularnych produktów. Są to m.in. tofu, mleko ryżowe, sery roślinne czy sojowe jogurty. Lepiej przygotować się zawczasu i nie dać się zaskoczyć w sytuacji, gdy klient poprosi o roślinne mleko do kawy. Brak tego typu produktów może rzutować na opinię całego obiektu.
Świeżo parzona kawa.
Doskonała kawa to podstawa dobrze funkcjonującej restauracji w hotelu. Goście chętnie po nią sięgają nie tylko podczas śniadania, ale również w ciągu całego dnia. Aby kawa zawsze zadowalała gości, muszą zostać spełnione trzy podstawowe warunki. Po pierwsze, ekspres do kawy do hotelu powinien być solidny, koniecznie kolbowy i łatwy w czyszczeniu. Po drugie, ziarna kawy powinny pochodzić od najlepszych producentów. Po trzecie, kawa dla hotelowych gości zawsze powinna być przygotowywana od serca i z uśmiechem na twarzy! Wówczas zyskasz pewność, że klienci będą w dobrych humorach, a hotel zyska same dobre opinie.
Bądź eko!
Eko to nie moda ani styl życia, lecz obowiązek każdego mieszkańca naszej planety. Hotelowi goście to najczęściej osoby świadome, które starają się żyć w zgodzie z matką naturą. Nic tak nie irytuje klientów, jak używanie w hotelu plastiku i innych, szkodliwych surowców. Jeśli chcesz zaplusować w oczach gości hotelowej restauracji, wyposaż ją w kubki i inne naczynia z papieru, zrezygnuj z plastikowych słomek, a jedzenie na wynos pakuj tylko i wyłącznie w pojemniki biodegradowalne. Dzięki temu nie tylko przyłożysz się do ochrony Ziemi, ale również mile zaskoczysz swoich gości, którzy z pewnością podzielą się tym faktem ze swoimi znajomymi i potencjalnymi klientami!
Jeżeli zależy ci, aby restauracja w twoim hotelu świetnie prosperowała i zadowalała hotelowych gości, nie bój się inwestować w nowoczesne rozwiązania. Takie działanie rozwinie twój obiekt i wzniesie go na wyższy poziom, co przełoży się również na liczbę gości!